Endometriose

Massage og endometriose.

Massageterapi er blot et af mange naturlige alternativer – eller supplementer – til traditionel behandling af en lang række sygdomme og tilstande. Med min holistiske tilgang til kroppen og dens funktioner er massage blandt de foretrukne indenfor kroniske smerter – herunder endometriose – da virkningerne er omfattende og bivirkninger få.

Hvad er endometriose? 
Endometriose er en smertefuld tilstand, som er kendetegnet ved at livmoderslimhinden ”vandrer” til tilstødende væv og organer – f.eks. endetarmen, blæren, eller bughinden – og begynder at gro dér. Dette kan forårsage ømhed, smerte og i visse tilfælde blødninger hos især kvinder i den fødedygtige alder.

Der er tvivl om hvordan endometriose opstår. Nogle teorier peger i retning af hormonelle forstyrrelser, f.eks. et overskud af østrogen, andre hævder at endometriose opstår når menstruationsblod indeholdende celler fra livmoderslimhinden bløder ud i bughulen.

Et af de almindeligste symptomer på endometriose er stærke smerter omkring menstruation.

I svære tilfælde kan endometriose behandles kirurgisk ved at fjerne væv fra de områder, der er ”koloniseret”. Ellers er de mest almindelige behandlinger af medicinsk art, f.eks. p-piller eller spiral i kombination med smertestillende præparater.

Massage kan lindre endometriose-symptomer
Endometriosepatienter kan have stor glæde af massage, uanset i hvilken sværhedsgrad smerterne forekommer. Smertetilstande, som spænder over en længerevarende periode, medfører ofte spændinger, som medfører endnu mere smerte og udmattelse – og her kan massage hjælpe.

Massage hjælper med at:

–    Reducere muskelspændinger
–    Forbedre kredsløbet
–    Øge produktionen af ”feel good”-hormonerne som f.eks. endorfiner og serotonin
–    Udløse afslapning og lettelse i hele kroppen
–    Dæmpe rastløshed og mildne symptomer på depression

Lad os tage en snak og tilrettelægge et behandlingsforløb, der tager hensyn til præcis din cyklus. Hvis du har tendens til svære smerter omkring tidspunktet for menstruation, så aftal, at kroppen ikke skal stresses unødigt i netop den periode. Massagen skal primært sigte efter smertelindring, og kan evt også inkludere stimulering af vævet omkring de reproduktive organer for at øge blodcirkulation og blødgøre vævet.

Yoga øvelser

Translate »